30 Kasım 2012 Cuma

Definecideki şansa bak


Kayseri'de daha önce izinsiz kazı yaptığı yerde bekçi oldu.
Kayseri'nin İncesu ilçesinde 3 yıl önce evlerinin samanlığında define bulma umuduyla izinsiz kazı yaparken yakalanan ve 1500 yıllık mozaiği gün yüzüne çıkararak, Müze Müdürlüğü'nün kazı çalışması başlatmasına vesile olan Bülent Yalman, gündüz işçi olarak çalıştığı alanda gece de bekçilik yapıyor.
İncesu Örenşehir Mahallesi'nde yaşayan Bülent Yalman (35), açtığı tuhafiye dükkanında işleri iyi gitmeyince zarar ederek dükkanı kapattı.

Domuz işareti

Definecilikte domuz işareti ve anlamı. Domuz işareti ayrıca dinsel tema olarakta kullanılmıştır. Domuz doğurganlığı ile bilinmektedir. Bereketi de simgeler. Beyaz domuzun gümüşü simgelediği söylenegelen rivayetlerdendir. 1-Domuzun yavrular resmedilmişse ve yavrular ana domuzun etrafında dağınık olarak duruyor iseler büyük domuzun baktığı yönde 30 adım sayılmalıdır. Define genellikle mirastır. Ya aile reisinin yada bir yöneticinin altınlarıdır. 2-Domuz önde yavrular peş peşe sıralı ise tümünün baktığı yöne doğru araştırma yoğunlaşmalı. 3-Yavrulardan bir tanesi diğerlerinden farklı olarak arkaya bakıyorsa gömü sürünün gittiği istikametin tersi istikametinde her yavru için bir veya on adım mesafede olup, genelde kayanın altına denk düşmektedir. Mesela dört yavru varsa gömü ya dört adım ileride yada kırk adım ileride olup, derin mesafededir. Bazen bu figür geriye doğru 30 metre mesafede kayanın altında şeklinde de ifade edilir. 4-Roma iktidarı döneminde ölümsüzlük ile bütünleştirilmiş olup, kanatlı olarak görülebilmektedir. 5-Domuz gömüsü zor ve derindedir. Bir bakıma tavuk ve civcivler konusu ile benzerlik gösterir. 6-Baktığı yön çok önemlidir. İkinci bir işaret aranır. Yavrusu veya ona ait bir uvzu aranır. İşaret küçük olup gözden kaçabilir. 1 metre altına bakılmalıdır. Buradan çok ciddi bir hazine çıkar. Altınparalar çok değerli olup onların da üzerinde domuz resmi vardır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder